· 

Wie hellupt wie?

 

  • Het is zo belangrijk dat jij nou eens het Juiste gaat doen. Niet uit eigenbelang, maar voor jeZelf. Dus kom op, toon eens wat initiatief. Daarvoor is dit formulier, want daar hebben we namens onze hele organisatie heel lang over nagedacht, en hier - volgens punt 27B - blijkt dat jij al jaren aan het treuzelen bent, met rare antwoorden en uitvluchten. Je wordt geacht bij vraag 32 een levensdoel te formuleren. Zorgvuldig, niet DIT... Iets waar je spontaan achter staat, waar je écht voor gaat, maar niet DIT! Welke waarde je ook nastreeft, die wordt door de commissie geëvalueerd, en zonodig geacht zal daarvoor gedurende een gegeven aantal zorgminuten een begeleider worden ingeschaald. Jij zult op afgesproken contactmomenten, met dit pasje, op het kantoor te verschijnen. Op dat kaartje het correcte dossiernummer invullen… en geen uitleg waarom “elke waarde doorgestoken kaart is.” VERDOMME… toon eens wat doorzettingsvermogen!

 

  • O, sorry, ik liet me even gaan. Maar PLEASE!!!! Wij hebben met ons allen de verzekeraars competitieve targets laten afspreken, en deze maand is het erop of eronder, voor de hele afdeling. Jij bent onze strohalm. Alsjeblieft, vul bij vraag 47 in dat je je inmiddels "tenminste 5%" gelukkiger voelt, en NEE, bij vraag 54 niet “hoe dan?". Bij 5C zie ik dat je “Vrijheid” wilt, maar een dergelijke instelling is bij onze instelling niet bekend. Bij punt 7 beweer je dat “de enige vrijheid is om hier-en-nu het Juiste te kunnen/durven doen, onafhankelijk van meningen of standpunten”. Dat vond onze vergaderunit uiteraard niet lovenswaardig. Want wat denk je wel niet - een persoon uit ons clientenbestand - te kunnen aantonen dat jijZelf de juiste meetlat voor je eigen leven bent? Waarbij je ook nog Juistheid bedreigt met onvoorspelbaarheid!

 

  • En dan bij vraag 22 beweer je: “Geen van ons hulpverleners durft hier-en-nu het Juiste voor mij te doen” Ja, klopt, vandaar het “schuilen achter regels en strategieën”. Alhoewel, nee, ik durf nu juist wel te doen laten weten dat de onzekerheid waarmee jij leeft, daar zou ik zelf nog geen 10% blieven, “vandaar de bange uitstraling”, jaa, hier bij vraag 38 heb je helemaal gelijk, nou goed? Maar wat krijg ik daarvoor terug? Want mijn eer en inkomen staan op het spel. Ik ontvang wel 3x meer dan jij ooit, snap je, hoe veel geld, dus hoe belangrijk? Door jouw soort Nietsnutten, die ons computersysteem niet kan classificeren, wordt onze behandelstrategie doorboord met vraag 40 “onze eigen illusoire denkbeelden?”… Nee, over een paar weken staan er tien hulpverleners op straat, niks denkbeeldigs… hè, is dat waar je op uit bent? Dan mogen wij aanbellen bij vraag 49D “een loket waarachter een ambtelijke nachtmerrie van navelstarende beterweters.

 

  • Dus vul NU dat verdomde formulier eens goed in. We vragen alleen maar naar wat je wilt, hoe moeilijk is dat? Ook al geloof jij dat “écht leven niet compatibel is met willen en plannen”, en inderdaad hebben wij dat ook “nooit onderzocht.” Ja, dat is godsonmogelijk, want het valt buiten het budget. Je bent een vreselijk luis in de pels van onze organisatie, volgens vraag 52, “een organisatie van schijtluizen”, maar wij stellen tenminste nog IETS voor.

 

  • Of verzin jij dan maar even een betere oplossing, voor de hele zorgindustrie, als toelichting 61 sub 3. Maar hoe dan ook - in hemelsnaam - ben niet zo LUI. Hup, handtekening eronder zodat we zien dat je het meent, postzegeltje er op, en doe ‘m op de bus. Schiet op! We zitten er allemaal op te wachten. Maar nee, jij… ondertussen... jij zit hier gewoon maar wat te ZIJN, en de maatschappij moet dan maar als vanzelfsprekend je huur en wat boterhammen ophoesten? Omdat je het recht meent te hebben om te “Bestaan” - ik wordt niet goed van die hoofdletters - opdat volgens vraag 66 jouw “rechten van de Mens - onafhankelijk van gebrek aan overtuiging” en zo. En je hoopt zelfs op wat meer geluk, zoals wij adverteren? Nee, kereltje, zo werkt dat nu eenmaal niet. Wie niet werkt... die moet maar voelen.

 


 

Liefde zegt: hier naar toe

Angst zegt: hier vandaan

In den beginne wint Angst

Doe je precies het omgekeerde

dan transformeert Angst in Liefde

 

BIJSLUITER: Bezoek van deze site kan ongewenste bijwerkingen hebben. Geliefde aannames kunnen losrammelen, waardoor het psychologische immuunsysteem wordt aangetast en onverbloemde Realiteit kan binnendringen. Angst, onrust en verwarring zijn tijdelijke ontwenningsverschijnselen van de aandoening "persoonlijkheid", waarna onherstelbaar verlies kan optreden van geloof in zorgen, egoïsme en afgescheidenheid. Neem in geval van heftige bijwerking contact op.